Ny hjemmeside skal styrke brugen af universelt design

Publiceringsdato: 22/11/2019
Med rumsans.dk får arkitekter og andre professionelle i byggeriet nu inspiration til at indtænke universelt design i bygninger. Den nye hjemmeside henvender sig primært til arkitekter og giver visuel inspiration til fremtidens byggeri, hvor flere målgrupper tænkes med helt fra idéfasen.
Den nye hjemmeside Rumsans.dk giver med eksempler fra ind- og udland visuel inspiration og gode råd et samlet forskningsbaseret overblik over, hvordan universelt design kan indtænkes, inden byggeriet projekteres.
 
Hjemmesiden illustrerer de forskellige behov vi har, når vi skal kunne bruge en bygning og dens funktioner på egen hånd. Den indeholder blandt andet eksempler på, hvordan man kan indtænke disse forskellige behov i den arkitektoniske udformning af fremtidens bygninger, både i nybyggeri og ved ombygning.

Hjemmesiden henvender sig først og fremmest til arkitekter, men også til andre rådgivere, entreprenører og leverandører til store og små offentlige, almene og private bygherre. Hjemmesiden vil løbende blive udviklet og styrket i samarbejde med brugerne af hjemmesiden og med de sociale medier som netværk.

Baggrund:
Rumsans.dk er udviklet, drevet og ejet af Statens Byggeforskningsinstitut (SBi) i samarbejdet med Arkitektfirmaet Granyon, for Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen. Rumsans er en del af indsatsen for at udbrede universelt design og er finansieret af satspuljemidler.